VIRTUAL PERFORMANCE

VIRTUAL PERFORMANCE

Geert Duintjer International Transformation 2018

Duik in de magische wereld van Geert Duintjer in deze virtual performance.

In beeld, animatie, foto, beweging en muziek.

Eind van de vorige millennium ben ik benadert door Geert Duintjer. Hij wilde een overstap maken naar de digitale wereld. Het was de tijd van het opkomende internet met al zijn grafische mogelijkheden. Na het kinder-project RABBIT.NL (zie elders op deze website).

Hebben we besloten dat Geert zelf met de computer moest leren werken. Hiervoor is een futuristische Mac aangeschaft waar Geert in het programma Adobe Flash, zijn grafische werk heeft vormgegeven. In goed overleg heb ik de figuren tot leven laten komen in een Virtual Performance International Transformation.

Een samenvatting van grafisch werk van Geert in beweging, ritme, geluid, foto’s, video en muziek. Van personen waarmee Geert heeft samengewerkt, maakte hij altijd een polaroidfoto, deze polaroids zijn opgenomen in deze animaties.

Met de opkomst van de nieuwe HTML5 mediaplayers hebben we besloten om de Flash animaties om te zetten naar HTML5, zodat de Virtual Performance op alle media (pc, Mac/ mobiele telefoons en tablets) goed afspelen.

Hieronder kunt u kiezen hoe u de Virtual Performance wilt bekijken.

Marc van der Zalm.

HTML5 version

Flash-version


Geert Duintjer International Transformation 2018


Reageren is niet mogelijk.